Etsivä nuorisotyö

jalanjäljet hiekassa

Etsivä nuorisotyö tukee niitä nuoria, joilla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa tai joilla ei ole suunnitelmia tulevaisuuden varalle.

Etsivä nuorisotyö perustuu aina vapaaehtoisuuteen ja tarjoaa tukea vain, jos nuori sitä itse haluaa.  Toiminnan avulla nuori saa mahdollisuuden löytää ne tarjolla olevat palvelut, joiden avulla hän pääsee eteenpäin. Tavoite on, että nuori saa elämänhallintansa kuntoon.

Etsivä nuorisotyöntekijä auttaa

Etsivä nuorisotyö auttaa nuorta, joka voi olla ilman koulutus-, työ- tai harjoittelupaikkaa tai muuten tarvitsee apua palveluihin pääsemiseksi.  Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea. Nuori voi itse suoraan ottaa yhteyttä etsivään nuorisotyöhön joko soittamalla, sähköpostilla tai muuten jättämällä yhteydenottopyynnön.

Etsivä nuorisotyö toimii koko Suomessa. Vuonna 2015 etsivän nuorisotyöntekijät olivat yhteydessä yli 26 700 nuoreen.

Etsivä nuorisotyöntekijä on erityisnuorisotyöntekijä, jonka tehtävänä on auttaa ja ohjata nuoria eteenpäin heidän tarvitsemiinsa palveluihin. Etsivän nuorisotyöntekijän tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka tarvitsevat tukea päästäkseen tarvitsemiinsa palveluihin.

Lisätietoa etsivästä nuorisotyöstä saat opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta.

Etsivien nuorisotyöntekijöiden yhteystiedot

Tietoa kunnan etsivästä nuorisotyöstä saat suoraan oman kuntasi verkkosivuilta, kunnan nuorisosihteeriltä, käymällä nuorisotoimistossa tai soittamalla kunnanvirastoon. Kunnan yhteystiedot löydät oman kuntasi verkkosivuilta.

Etsivän nuorisotyöntekijät paikkakunnittain

Etsivän nuorisotyön henkilötietojen käsittelyohje

Tietosuojaseloste