Entä jos olisit yrittäjä?

Nuori nainen ja nuori miesOlisitko sinä uusi nuori yrittäjä? Yrittäjänä työllistät itse itsesi.

Yrittämisen vaihtoehtoja pohtiessasi voit ja kannattaa hyödyntää asiantuntija-apua. Neuvoja on saatavilla sekä yritysidean kehittämiseen että liiketoimintasuunnitelman tekemiseen. Apua saat myös yrityksen käytännön perustamisessa.

Yrittäjäksi aikovalle on tarjolla yrityksen perustamiseen liittyvää koulutusta ja tukea käynnistysvaiheen rahoitukseen. Kaikissa näissä kysymyksissä TE-palvelujen asiantuntijat auttavat sinua.

Starttiraha - aloittavan yrittäjän tuki

Nuorisotakuu tukee nuorten yrittäjyyttä muun muassa starttirahalla. Starttirahan avulla halutaan edistää uusien yritysten syntymistä ja lisätä työllistymistä. Starttiraha turvaa yrittäjän toimeentulon alkuvaiheessa, jolloin yrittäjä vasta käynnistelee ja pyrkii vakiinnuttamaan toimintaansa. Starttirahaa voidaan myöntää enintään 18 kuukauden ajan.

Tuen saamisen edellytyksenä ovat mm. päätoiminen yrittäjyys, riittävät valmiudet aiottuun yritystoimintaan ja mahdollisuudet jatkuvaan kannattavaan toimintaan.

Ennen tuen myöntämistä arvioidaan myös sitä, onko yrittäjäksi ryhtyminen järkevää toimeentulon näkökulmasta. Yritystoimintaa ei voi aloittaa ennen kuin tuen myöntämisestä on päätetty.

Lisätietoja starttirahasta ja sen hakemisesta löydät osoitteessa: Starttiraha - aloittavan yrittäjän tuki

Olisiko yrittäjyys sinulle sopiva vaihtoehto?

youtube