Nuorisotakuu auttaa eteenpäin

Kädet tekevät sydämen

Nuorisotakuu on tarkoitettu sinulle, joka kenties vielä etsit suuntaa elämässäsi. Olipa kyse työpaikasta, koulutuksesta tai muusta elämässä tarvittavasta tuesta, nuorisotakuu auttaa sinua eteenpäin.

Nuorisotakuu koskee sinua, jos olet alle 25-vuotias nuori tai alle 30-vuotias vastavalmistunut nuori aikuinen.

Käytä nuorisotakuun mahdollisuudet hyväksesi! Tutustu rohkeasti eri vaihtoehtoihin, kysy lisää ja ole aktiivinen. Nuorisotakuu on nuorten puolella!

Mikä nuorisotakuu?

  • Nuorisotakuu antaa mahdollisuuden nuorelle, jolla ei ole työtä tai koulutusta
  • Edistää nuorten työllisyyttä ja lisäävät nuorten ammattitaitoa
  • Lisää ja vahvistaa nuorten mahdollisuuksia itsenäiseen elämään

Nuorisotakuu tarkoittaa sitä, että jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ-, työkokeilu- opiskelu, työpaja- tai kuntoutuspaikka viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi ilmoittautumisesta. Työttömäksi työnhakijaksi ilmoittaudutaan TE-toimistoon. Katso lisää: TE-palvelut.fi.

TE-palvelujen asiantuntijat ohjaavat sinua eteenpäin juuri sinulle parhaiten sopivan palvelun löytymiseksi.
Koulutustakuu tarkoittaa sitä, että jokaiselle peruskoulunsa päättäneelle taataan koulutuspaikka lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, oppisopimuksessa, työpajassa, kuntoutuksessa tai muulla tavoin.

Nuorten aikuisten osaamisohjelma tarjoaa pelkän peruskoulun varassa oleville alle 30-vuotiaille nuorille mahdollisuuden suorittaa ammatillinen tutkinto. Ohjelmassa voi suorittaa ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai ammatillisen perustutkinnon. Koulutuksen voi suorittaa oppilaitoksissa tai sen voi tehdä oppisopimuksena.

Nuorten aikuisten osaamisohjelmaan kuuluvia koulutuksia järjestetään vuosina 2013–2016. Ensimmäiset koulutukset alkoivat vuoden 2013 aikana.

Alla olevaan kuvaan on koottu nuorisotakuun valmistelun tärkeimpiä vaiheita vuosilta 2011-2013.

Nuorisotakuun valmistelun vaiheita vuosina 2011-2013 (pdf) (140.8 KB)