Töihin

Nuori nainen rakennustöissäKaikki kokemus työelämästä on arvokasta. Jo ensimmäinen työpaikka tutustuttaa työelämään ja siinä saadut kokemukset voivat helpottaa oman alan löytämisessä.

Nuorisotakuu tukee ja rohkaisee tekemään ratkaisuja ja parantaa mahdollisuuksia kehittää omaa osaamista ja työelämässä tarvittavia valmiuksia. Tavoitteena on, että pääset töihin alalle, joka on sinulle mielekäs.

Jos olet työtön, aloita ilmoittautumalla työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon. Näin saat taloudellista tukea ja pääset nuorisotakuuseen kuuluvien TE-palvelujen piiriin. Samalla saat lisää tietoa ja vinkkejä työnhausta tai mahdollisuuksistasi kouluttautua tai ryhtyä vaikkapa yrittäjäksi. TE-toimistossa sinulle laaditaan henkilökohtainen työllistymissuunnitelma, joka sisältää yhdessä sopimianne tavoitteita.

TE-toimistosta kannattaa tiedustella myös Sanssi-korttia, jota voit hyödyntää työtä hakiessasi. Sanssi-kortti kertoo työnantajalle, että sinut palkatessaan hän voi saada palkkatukea valtiolta jopa kymmeneksi kuukaudeksi. Tämä voi olla sinulle merkittävä kilpailuetu!Työnantajat arvostavat nuorta, jolla on hyvä asenne. Siksi kannattaa olla itse aktiivinen, kehittää työelämässä tarvittavia valmiuksia ja tutustua eri vaihtoehtoihin.

TE-toimisto tekee tiivistä yhteistyötä työnantajien ja muiden viranomaisten kanssa. TE-palvelujen asiantuntijat ohjaavat sinut tarvittaessa eteenpäin.

Katso video työnhausta

youtube

Muualla verkossa

Duunitori.fi

Työelämään.fi (Toimihenkilöjärjestö STTK)

Töissä.fi (Korkeakoulusta valmistuneet työelämässä)

Monster.fi työnhakupalvelu

JoBitti (työnhakuryhmät verkossa)